Adam Bieńko, Adam Bienko

ADAM BIEŃKO

szef kuchni, ekspert kulinarny, profesjonalny kucharz z zamiłowania, karierę zdobywał pod okiem najlepszych. Dla niego wszystko jest do zrobienia. Nie boi się wyzwań, zawsze otwarty i pełen pomysłów. Kreator menu wielu wydarzeń, bo jego dewiza to: „ma być smacznie!”


Co dla Pana liczy się najbardziej?

Cenię sobie zaangażowanie, profesjonalizm i pełne oddanie temu co się robi. Od zawsze, od kiedy pamiętam gotowanie było mi przeznaczone. Już jako dziecko spędzałem czas w kuchni pomagając i ucząc się. Dlatego też uwielbiam pracować z ludźmi, którzy wiedza czemu to robią i wykonują swoje obowiązki z pasją i dodatkowo wiedzą, że najważniejsi dla nas są goście, bo to dla nich i dzięki nim możemy realizować swoje cele. Dobrze dobrany i zgrany zespół to podstawa sukcesu.


ZESPÓŁ - Adam Bieńko


Wiem że kuchnia i gotowanie zbliża ludzi a wyśmienite jedzenie jest nieodzowną częścią udanego przyjęcia dlatego wraz z moim zespołem robimy wszystko aby nasi gości byli zawsze zadowoleni. Największą satysfakcje czerpiemy z zadowolenia gości. Troszczymy się o naszych gości.


Jaka jest kuchnia Adama Bieńko?

Moja kuchnia nie jest zbyt skomplikowana . Gotuje tak, aby wydobyć jak najbardziej naturalny smak użytych składników. Bez pośpiechu, każdy produkt ma określony czas przygotowania. Bazuje na świeżych sezonowych produktach i najwyższej jakości mięsie oraz ryb.

W gotowaniu liczy się dla mnie rozwój i poszerzanie wiedzy oraz zdobywanie nowych doświadczeń.